Mourinho rozhodl: Čech je na prodej, jednotka bude Courtois

Český fotbalový brankář Petr Čech je na prodej, trenér José Mourinho chce mít v londýnské Chelsea v příští sezoně jako jednotku Thibauta Courtoise . Portugalský kouč již rozhodl podle několika médií o umístění dosavadní opory na transferovou listinu . Mourinho se chce vyhnout situaci, kterou zažíval v Realu Madrid, když měl v týmu dvou rovnocenných brankářů Ikera Casillase a Diega Lópeze .

Courtois je hráčem Chelsea od roku 2011 , v dresu Blues zatím Bet365 neodchytal ani jeden soutěžní zápas . Poslední tři roky hostoval v Atléticu Madrid . Do Chelsea se nechtěl vrátit , dokud mu v klubu nezaručí post jednotky . V poslední sezóně podával skvělé výkony v dresu Atlétika , klubu pomohl k španělskému titulu i postupu do finále Ligy mistrů . To definitivní Mourinha přesvědčilo , aby dal šanci 22 -letému Belgičanovi , který původně chtěl zůstat v Atléticu .


Čecha momentálně na Britských ostrovech spojují s odchodem do konkurenčního Arsenalu Londýn, ozvat se měl i Paříž St . Germain . S Chelsea má stále platnou smlouvu do roku 2016. Informace zveřejnili Daily Star a Marca .

 

Leave a comment