Hazard v Tottenhamu?

Na White Hart Lane se lze opět chystá letní zemětřesení . Loni se kluboví fanoušci museli smířit s odchodem největší hvězdy Garetha Balea do Realu Madrid za částku kolem 86 milionů liber . Následoval přestupový kolotoč, během kterého ” kohoutů ” posílilo 7 hráčů v hodnotě více než 100 milionů liber . Nicméně, výsledná 6.priečka je vážným nesplněním předsezónních cílů.

V prosinci se předseda klubu Daniel Levy rozhodl odvolat talentovaného portugalského kormidelníka Andrého Villase – Boase a nahradil ho jeho dosavadním asistentem Timem Sherwood . Následoval určitý progres ve hře i výsledcích, ale slibovaný boj o Ligu mistrů až do posledních momentů se nekonal. Sherwood na trenérské lavičce nedávno navzdory ještě roční smlouvě skončil a židle se prý pořádně otřásá i pod sportovním ředitelem Francem Baldini , který měl na starosti zejména nové akvizice .
Nejvážnější otázkou je vyjmutí Sherwoodovho nástupce. Ačkoliv se vzpomínalo jméno současného kormidelníka Ajaxu Amsterdam Franka de Boera , zdá se, že v nejbližších hodinách nebo dnech se novým manažerem Tottenhamu stane Mauricio Pochettino .


Někteří odborníci označují volbu Pochettino za Levyho hazard . Vždyť pouze 42 -letý manažer má kromě současného působiště v Southamptonu zkušenosti pouze s vedením barcelonského Espaňolu . Pochettino byl na St Mary ‘s Stadium známý využíváním služeb Unibet překladatele na tiskových konferencích , čímž se znovu objevují skeptické vzpomínky na nedávné služby španělského trenéra Juanda Ramose , pro kterého byla neznalost angličtiny jedním z hlavních příčin neúspěchu .
Za Pochettino však stojí výsledky . Bývalý 20násobný argentinský reprezentant a spolehlivý stoper Newell ‘s Old Boys , Espaňolu , Paris Saint – Germain a Girondins Bordeaux se na působišti v Espaňolu blýskl záchranou klubu , ačkoli musel pracovat s nesebevědomé mladým mužstvem a malým rozpočtem na kroky na transferovém trhu.
Loni v lednu si ho vyhlédli vedení ambiciózního Southamptonu , klubu snažícího se ohrozit tradiční anglickou elitu . ” Saints ” se po postupu do Premier League v první sezóně pod vedením Nigela Adkins umístili na bezpečné 14.priečke a zaujaly fotbalový svět výhrami nad Chelsea , Liverpoolem nebo Manchesterem City . Pochettino postavil na dobré práci Adkins a zabudoval do týmu dalších talentovaných fotbalistů z kvalitní mládežnické akademie.

 

Leave a comment